Η KL Christoffersen δημιουργός της τεχνικής fluidhairpainting μιλάει αποκλειστικά στο xtenismata.gr και μεταφέρει την πνοή των νέων ιδεών της στην Ελλάδα μέσα από μία απολαυστική συνέντευξη. Διαβάστε παρακάτω τα όσα μας είπε η KL Christoffersen για την τεχνική που τάραξε τα νερά ολόκληρου το κομμωτικού κόσμου με χιλιάδες fans ανά τον κόσμο!
KL Christoffersen σε καλοσωρίζουμε στην παρέα μας και θα θέλαμε καταρχήν να μας πεις που βρίσκεται το κομμωτήριό σου και που μπορούν οι Έλληνες της Αμερικής να σε βρουν;
Μπορείτε να με βρείτε στο Cheekystrut στο κέντρο του Grand Rapids στο Michigan.
Τι ακριβώς είναι το fluidhairpainting?
Ο όρος “fluidhairpainting” αντικατοπτρίζεται στο τελικό αποτέλεσμα. Επειδή τα μαλλιά βάφονται με φορά αντίθετη από ότι συνήθως, μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή αλλά και το styling τότε απλά σίγουρα απολαμβάνουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα στα μαλλιά. Είναι μία συναρπαστική διαδικασία αλλά και διασκεδαστική ταυτόχρονα.
Πως σκέφτηκες τον όρο “fluidhairpainting”?
Εγώ (KL Christoffersen), ανέπτυξα ή μάλλον ονειρεύτηκα αυτή την τεχνική περίπου πριν ένα χρόνο. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν συνηθίζουν να λένε ότι δεν είμαι μία νορμάλ κομμώτρια. Θέλω οι τεχνικές μου να είναι ασυνήθιστες και ελαφρώς αντισυμβατικές. Εάν φανταστώ μία τεχνική (που αυτό συμβαίνει πολλές φορές), θέλω πάντα να την δοκιμάζω και να ελέγχω τις πιθανότητες του να την εφαρμόσω σωστά και αποτελεσματικά. Ευτυχώς σε αυτό με βοηθούν οι πελάτες μου που είναι πιστοί και πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι νέο.
Είναι μία πολυτελής υπηρεσία στο κομμωτήριό σας;
Ναι, θεωρείται μία πολυτελής υπηρεσία λόγω της ιδιαιτερότητάς της εφαρμογής αλλά το κόστος είναι το ίδιο όπως ένα απλό balayage.
Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας μερικές φωτογραφίες από την εφαρμογή του fluidhairpainting?
Είσαι και εκπαιδεύτρια κομμωτών; Διδάσκεις αυτή την τεχνική σε άλλους κομμωτές?
Ξεκινάω στις αρχές του 2016 με μία ολόκληρη περιοδεία για να πιστοποιήσω άλλα κομμωτήρια και στυλίστες πάνω στην τεχνική του fluidhairpainting. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να κάνει κάποιο σεμινάριο μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας με ένα email στο mermicorn@cheekystrut.com! Αυτή τη στιγμή οι μισοί από τους κομμωτές στο Cheekystrut έχουν πιστοποιηθεί στο Fluidhairpainting.
Έχεις υπόψιν σου κάποιες άλλες εξεζητημένες τεχνικές που θες να εφαρμόσεις?
Πάντα ψάχνω για νέες και καινοτόμες τεχνικές πάνω στα μαλλιά. Οπότε ναι, σίγουρα υπάρχει κάτι νέο στον ορίζοντα!
Κάτι που ρωτούν πολλοί αναγνώστες μας: Είναι άνετη αυτή η διαδικασία για την πελάτισσα;
Πρώτα απ ‘όλα ρωτώ ΠΑΝΤΑ τις πελάτισσες μου, αν έχουν προβλήματα στον αυχένα (ή αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα), δεδομένου ότι θα είναι ανακλινόμενες για περίπου 30-45 λεπτά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής. Προφανώς, αν δεν είναι άνετα και ευχάριστα για τον πελάτη, θα επιλέξει μία διαφορετική μέθοδο εφαρμογής. Μόλις έχω ολοκληρώσει την διαδικασία του painting ο πελάτης μπορεί να σηκωθεί. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε πετσέτες για να δημιουργούμε μία άνεση στον αυχένα του πελάτη αλλά σύντομα θα έχουμε ένα τραπέζι φτιαγμένο ειδικά για αυτή την τεχνική.
Ευχαριστούμε πραγματικά πολύ την KL Christoffersen για το χρόνο που μας διέθεσε, τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας αλλά και την νέα τεχνική που εισήγαγε στον κόσμο της Κομμωτικής!











