Πόσο κοστίζει στην πραγματικότητα το balayage?


Πόσο κοστίζει στην πραγματικότητα ενα balayage?

Πολλές φορές ακούω στην καθημερινότητα μου να αναφέρονται σε τεχνικές εργασίες με εξωπραγματικά ποσά και απορώ πως γίνεται μια τέτοια τεχνική εργασία να έχει αυτό το κόστος. Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή. Τι είναι πραγματικά το balayage;

Πολλοί κομμωτές αλλά και καταναλωτές αναφέρονται σε αυτό σαν να είναι ένα trend σε χρώμα. Κάθε άλλο.. Το balayage είναι μία ελεύθερη τεχνική που μας επιτρέπει να δημιουργούμε άπειρες χρωματικές διαβαθμίσεις σε διάφορα στυλ. Δεν είναι λοιπόν ανταύγειες χωρίς αλουμινόφυλλα. Είναι τέχνη που ο κάθε colorist οφείλει να γνωρίζει για να μπορέι να “ζωγραφίσει” πάνω στα μαλλιά της κάθε πελάτισσας και να αντιληφθεί που πρέπει να δώσει φως και που να κάνει contouring.

Το κόστος λοιπόν για κάτι τέτοιο δεν περικλείεται στο “πόσο υλικό χάλασε ο κομμωτής” ή στο “πόση ώρα του πήρε”. Το κόστος έχει να κάνει με τα εξής:

Κόστος σχολής κομμωτικής: περίπου 5.000ευρώ
Κόστος σεμιναρίων για την εκμάθηση ΜΙΑΣ και μονο τεχνικής: περίπου 1.000ευρώ
Κόστος εξοπλισμού κομμωτηρίου: από 20.000-80.000ευρώ
Κόστος κομμωτηρίου ανά μήνα: από 3000 – 15.000ευρώ

Αυτά και άλλα πολλά είναι που συντελλούν στο να καθοριστεί η τιμή σε μια εργασία. Αν σε ένα κομμωτήριο σας ζητήσουν 30ευρώ λοιπόν για ενα balayage μην βιαστείτε να χαρείτε. Δείτε πρώτα δείγματα δουλειάς πάνω σε αυτό που ζητάτε και έπειτα αποφασίστε αν αξίζει να δώσετε 30ευρώ και άλλα 150 ευρώ μετέπειτα σε άλλο κομμωτήριο για διόρθωση χρώματος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αν κάπου πληρώσετε 200ευρώ θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Γιαυτό ΠΑΝΤΑ ζητάμε να δούμε δουλειές του εκάστοτε κομμωτή πάνω σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αν κάποιος είναι καλλιτέχνης στα χτενίσματα δεν σημαίνει ότι το ίδιο καλός είναι και στο χρώμα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βιαστούμε να κρίνουμε και να αποφασίσουμε εμείς το πόσο θα έπρεπε να κοστολογεί ο καθένας τη δουλειά του ας αναλογιστούμε λίγο τα παραπάνω ποσά και άλλα τόσα που δεν είναι γραμμένα!

 

Leave a Reply

Related Post

7 Χρήσιμες συμβουλές για βαμμένα ξανθά μαλλιά.7 Χρήσιμες συμβουλές για βαμμένα ξανθά μαλλιά.

Τα ξανθά μαλλιά τις περισσότερες φορές έχουν υποστεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία διότι για να φτάσουν στο ξανθό έχει προηγηθεί η χρήση ξανθιστικών βαφών ή η χρήση ντεκαπαζ. Είναι το πιο δημοφιλές