Θεωρία Κομμωτικής : Χρωματικός κύκλος


Θεωρία Κομμωτικής : Χρωματικός κύκλος

Ο χρωματικός κύκλος αποτελείται από τα βασικά χρώματα, τα δευτερογενή και τα τριτογενή. Στη θεωρία της κομμωτικής όσο και στην πράξη είναι απαραίτητος οδηγός για τους κομμωτές και σε αυτό το άρθρο σας εξηγώ για ποιον λόγο αποτελεί πραγματικά πολύτιμο εργαλείο για ένα κομμωτήριο.

Πως χρησιμοποιούμε τον χρωματικό κύκλο:

  1. Για την ενίσχυση του χρώματος επιλέγουμε χρωστικές κοντινές στην επιθυμητή
  2. Για την εξουδετέρωση μιας απόχρωσης επιλέγουμε συμπληρωματική απόχρωση

Βασικά χρώματα: Όλα τα φυσικά χρώματα μαλλιών περιέχουν τα 3 βασικά χρώματα τα οποία σε διάφορες αναλογίες παράγουν ανοιχτές ή πιο σκούρες αποχρώσεις. Με την ανάμοιξη των 3 βασικών χρωμάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε όποιο χρώμα θέλουμε.

 

Δευτερογενή χρώματα: Είναι τα χρώματα που δημιουργούνται αν αναμείξουμε σε ίση ποσότητα 2 βασικά χρώματα

 

Τριτογενή χρώματα: Είναι τα χρώματα που δημιουργούνται αν αναμείξουμε σε ίση ποσότητα 1 βασικό χρώμα και 1 δευτερογενές.

 

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: Κάθε συμπληρωματικό χρώμα εξουδετερώνει ή αποδυναμώνει το βασικό χρώμα που δεν υπάρχει στη σύνθεσή του. Δηλαδή:

Κάθε φορά λοιπόν που θα θέλουμε να εξουδετερώσουμε μία ανεπιθύμητη απόχρωση ή να ενισχύσουμε μία άλλη θα πρέπει να ανατρέχουμε στο πιο σημαντικό εργαλείο του βαφείου μας τον χρωματικό κύκλο! Αν λοιπόν για παράδειγμα την επόμενη φορά θέλετε να εξουδετερώσετε μία κίτρινη απόχρωση επιλέγετε μωβ χρωστική και όχι μπλε. Αν θέλετε να εξουδετερώσετε κόκκινη απόχρωση επιλέγετε πράσινη χρωστική.

Leave a Reply

Related Post

Βρέθηκε λύση για την…..καράφλα!Βρέθηκε λύση για την…..καράφλα!

Βρέθηκε λύση για την…..καράφλα! Η τριχόπτωση η οποία τελικά οδηγεί στην περιβόητη καράφλα μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα. Εάν λοιπόν χάνοντας τα μαλλιά

Χτενίσματα που θα τον σαγηνεύσουν !Χτενίσματα που θα τον σαγηνεύσουν !

Όλες οι γυναίκες πηγαίνουν στο κομμωτήριο αποφασισμένες για μια ριζική αλλαγή, φεύγωντας όμως το πρώτο πρόσωπο που θέλουν να πάρουν επιβεβαίωση είναι ο συντροφός τους. Όσο όμορφες και να νιώθουν