Θεωρία Κομμωτικής : Χρωματικός κύκλος


Θεωρία Κομμωτικής : Χρωματικός κύκλος

Ο χρωματικός κύκλος αποτελείται από τα βασικά χρώματα, τα δευτερογενή και τα τριτογενή. Στη θεωρία της κομμωτικής όσο και στην πράξη είναι απαραίτητος οδηγός για τους κομμωτές και σε αυτό το άρθρο σας εξηγώ για ποιον λόγο αποτελεί πραγματικά πολύτιμο εργαλείο για ένα κομμωτήριο.

Πως χρησιμοποιούμε τον χρωματικό κύκλο:

  1. Για την ενίσχυση του χρώματος επιλέγουμε χρωστικές κοντινές στην επιθυμητή
  2. Για την εξουδετέρωση μιας απόχρωσης επιλέγουμε συμπληρωματική απόχρωση

Βασικά χρώματα: Όλα τα φυσικά χρώματα μαλλιών περιέχουν τα 3 βασικά χρώματα τα οποία σε διάφορες αναλογίες παράγουν ανοιχτές ή πιο σκούρες αποχρώσεις. Με την ανάμοιξη των 3 βασικών χρωμάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε όποιο χρώμα θέλουμε.

 

Δευτερογενή χρώματα: Είναι τα χρώματα που δημιουργούνται αν αναμείξουμε σε ίση ποσότητα 2 βασικά χρώματα

 

Τριτογενή χρώματα: Είναι τα χρώματα που δημιουργούνται αν αναμείξουμε σε ίση ποσότητα 1 βασικό χρώμα και 1 δευτερογενές.

 

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: Κάθε συμπληρωματικό χρώμα εξουδετερώνει ή αποδυναμώνει το βασικό χρώμα που δεν υπάρχει στη σύνθεσή του. Δηλαδή:

Κάθε φορά λοιπόν που θα θέλουμε να εξουδετερώσουμε μία ανεπιθύμητη απόχρωση ή να ενισχύσουμε μία άλλη θα πρέπει να ανατρέχουμε στο πιο σημαντικό εργαλείο του βαφείου μας τον χρωματικό κύκλο! Αν λοιπόν για παράδειγμα την επόμενη φορά θέλετε να εξουδετερώσετε μία κίτρινη απόχρωση επιλέγετε μωβ χρωστική και όχι μπλε. Αν θέλετε να εξουδετερώσετε κόκκινη απόχρωση επιλέγετε πράσινη χρωστική.

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Hairstyles που θα δώσουν όγκο και σχήμα στα αδύναμα λεπτά μαλλιά σας!Hairstyles που θα δώσουν όγκο και σχήμα στα αδύναμα λεπτά μαλλιά σας!

Hairstyles που θα δώσουν όγκο και σχήμα στα αδύναμα λεπτά μαλλιά σας! Τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται σχετικά κοντά κουρέματα η φυλαριστά που δίνουν όγκο στη ρίζα. Τα μακριά ίσια μαλλιά

Γιατί δεν μου κράτησε η ισιωτική κερατίνης;Γιατί δεν μου κράτησε η ισιωτική κερατίνης;

Γιατί δεν μου κράτησε η ισιωτική κερατίνης; Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης υπόσχεται λεία, καλοχτενισμένα μαλλιά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται καθημερινό χτένισμα. Ισχύει όμως αυτό; Διαρκεί το αποτέλεσμα της κερατίνης;