Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; 5 τρόποι να το σταματήσεις!


Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; 5 τρόποι να το σταματήσεις!

Αχ αυτός το Χειμώνας! Η εποχή που η ανάσα μετατρέπεται σε ομιχλώδες συννεφάκι, το κρύο δε σε αφήνει σε ησυχία και τα μαλλιά σου ηλεκτρίζονται σαν δαιμονισμένα!

Τους κρύους μήνες ο αέρας που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα έχει λιγότερη υγρασία είναι δηλαδή πιο ξηρός από ότι το καλοκαίρι και η τρίχα χάνει τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνιά της και τα θετικά “απωθούν” το ένα το άλλο με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να ηλεκτρίζονται. Η τριβή, τα μάλλινα ρούχα αλλά και το πιστολάκι ενισχύουν το στατικό ηλεκτρισμό.

 

Τι μπορείς να κάνεις για να το σταματήσεις;

 

 

#1 Dryer sheets: Τα μαγικά πανάκια που βάζουμε μέσα στο στεγνωτήριο μπορούν να σε βοηθήσουν άμεσα. Τα αντιστατικά μαλακτικά αυτά πανάκια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις τις βούρτσες σου ή ακόμα και να τα περάσεις απλώς από τα μαλλιά σου ώστε να μειώσεις το στατικό ηλεκτρισμό!

 

#2 Hairspray : Ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα Non alcohol hairspray ή gel για να τα “δαμάσεις”. Αυτή είναι μία έκτακτη λύση μιας και τα περισσότερα hairsprays ξηραίνουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα αν το παρακάνεις.

 

 

#3 Κρέμα χεριών: Βάλε ελάχιστη ποσότητα κρέμας στα χέρια σου και μόλις αρχίσει να απορροφάται η πολύ ποσότητα χάιδεψε ελαφρώς τα μαλλιά σου. Ο ηλεκτρισμός θα σταματήσει όμως μην είσαι πολύ γενναία με την ποσότητα γιατί το επόμενο που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι η λιπαρότητα!

 

#4 Χλιαρό νερό στο τέλος: Όταν έχεις τελειώσει με το λούσιμο και θέλεις να ξεβγάλεις το conditioner χρησιμοποίησε χλιαρό νερό και άσε στη συνέχεια τα μαλλιά σου να στεγνώσουν για λίγη ώρα φυσικά.  Το καυτό νερό ξηραίνει τα μαλλιά όπως και η θερμότητα από το πιστολάκι οπότε χειροτερεύεις την κατάσταση.

#5 Silk serum: Χρησιμοποίησε ένα serum από μετάξι για να δαμάσεις τα ηλεκτρισμένα σου μαλλιά αλλά και να αποτρέψεις το φριζάρισμα. Δούλεψε το περισσότερο στις άκρες και λιγότερο στα μήκη και στη ρίζα. Με το μετάξι επιτυγχάνεις και αποτροπή του φριζαρίσματος αλλά ενυδατώνεις ταυτόχρονα και την τρίχα σου!

 

Leave a Reply

Related Post

Q&A Xtenismata.Gr Episode 5Q&A Xtenismata.Gr Episode 5

Q&A Xtenismata.Gr Episode 5 Οι απαντήσεις σας είναι ΟΛΕΣ εδώ! Αφήστε μου τις επόμενες απορίες, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις σας κάτω από αυτό το βίντεο. MY SOCIAL PLATFORMS: ● http://www.youtube.com/xtenismataTV ●http://www.facebook.com/xtenismata.gr