7 Χρήσιμες συμβουλές για βαμμένα ξανθά μαλλιά.


images

Τα ξανθά μαλλιά τις περισσότερες φορές έχουν υποστεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία διότι για να φτάσουν στο ξανθό έχει προηγηθεί η χρήση ξανθιστικών βαφών ή η χρήση ντεκαπαζ. Είναι το πιο δημοφιλές χρώμα για την περίοδο του καλοκαιριού αλλά εάν δεν πάρουν την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση φαίνονται ξηρά και άτονα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε λαμπερά και υγιή.

 

Συμβουλή Νο 1 : Απευθυνθείτε σε επαγγελματία κομμωτή για να αποκτήσετε το χρώμα που επιθυμείτε.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι προσπαθούν να ξανοίξουν τα μαλλιά τους μόνες τους. Το ξάνοιγμα των μαλλιών είναι μια δύσκολη διαδικασία και μόνες σας είναι πιθανότερο να πετύχετε μία πορτοκαλί απόχρωση παρά το σωστό χρώμα που θέλετε. Οποιεσδήποτε τεχνικές εργασίες θα πρέπει να κάνει ο κομμωτής μετέπειτα, προκειμένου να διορθώσει το  λάθος χρώμα που μόνες σας κάνατε θα καταστρέψουν ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σας. Αποφύγετε λοιπόν όλη αυτή την ταλαιπωρία και επιλέξτε έναν επαγγελματία ο οποίος θα είναι σε θέση να ξανοίξει τα μαλλιά σας σωστά την πρώτη φορά.

 

Συμβουλή Νο 2 : Να λούζεστε πάντα με ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner.

Από το ξάνοιγμα μπορεί να αφυδατωθούν τα μαλλιά,  γιαυτό χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner που είναι ειδικά για βαμμένα μαλλιά.

 

Συμβουλή Νο 3 : Μην χρησιμοποιείτε εργαλέια styling με θερμότητα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος η πρέσσες και τα ψαλίδια για μπούκλες. Η θερμότητα θα βλάψει τα μαλλιά περισσότερο. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να φορμάρετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας και να χρησιμοποιείτε πάντα προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας.

 

Συμβουλή Νο 4 : Χρησιμοποιήστε ένα conditioner χώρίς ξέβγαλμα που περιέχει φίλτρα UV.

Αυτό θα κρατήσει τα μαλλιά σας μαλακά και προστατευμένα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Φορέστε ένα καπέλο τις ημέρες που ξέρετε ότι θα παραμέινετε πολλή ώρα εκτεθειμένες στον ήλιο.

 

Συμβουλή Νο 5 :Φορέστε σκουφάκι ή πιάστε τα μαλλιά σας για να μην έρθουν σε επαφή με το νερό της πισίνας.

Σε συνδυασμό με τον ήλιο, η πισίνα είναι από τους χειρότερους εχθρούς για τα ξανθά μαλλιά σας. Οι χημικές αντιδράσεις μεταξύ του οξειδωμένου χαλκού στην πισίνα και την πρωτεΐνη στα μαλλιά μπορεί να μετατρέψουν ττο χρώμα των μαλλιών σας σε πράσινο και την υφή τους σε ξηρή και αφυδατωμένη.

Συμβουλή Νο 6 : Χρησιμοποιήστε μια βαθιά μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα.

Επανορθώστε και ενυδατώστε τα ξανθά μαλλιά δίνοντάς τους μια βαθιά μαλακτική θεραπεία τακτικά ή επισκεφθείτε τον κομμωτή σας μία φορά το μήνα για μια ενισχυμένη θεραπεία κερατίνης.

 

Συμβουλή Νο 7 : Χρησιμοποιήστε σαμπουάν SILVER μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Λουστείτε κανονικά με το ενυδατικό σαμπουάν σας και έπειτα περάστε ένα χέρι σαμπουάν silver για να διατηρήσετε το ξανθό χρώμα στα μαλλιά σας και να αποφύγετε η να αφαιρέσετε τυχόν κιτρινίλες.

 

Related Post

Αξίζουν περισσότερο τα προϊόντα κομμωτηρίου ;Αξίζουν περισσότερο τα προϊόντα κομμωτηρίου ;

Αξίζουν περισσότερο τα προϊόντα κομμωτηρίου; Φύγατε από το κομμωτήριο με μια σακούλα καλούδια που ο στιλίστας σας ορκίστηκε ότι τα μαλλιά σας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά και τώρα

Το ιδανικό μαλλί για κάθε τύπο προσώπου.Το ιδανικό μαλλί για κάθε τύπο προσώπου.

Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και γι΄αυτο επιλέγουμε πάντα αυτό που της ταιριάζει. Αναλυτικά: Υπάρχουν επτά είδη προσώπου Το οβάλ πρόσωπο Αυτό είναι το πιο ισορροπημένο σχήμα προσώπου στο οποίο ταιριάζουν