7 μάσκες μαλλιών με έλαια!

Σε προηγούμενο άρθρο σας ανέφερα 7 θαυματουργα έλαια που τα μαλλιά σας θα λατρέψουν.

Ας δούμε όμως πως μπορείτε να φτιάξετε μάσκες μαλλιών με αυτά τα έλαια!

Μάσκα με Ελαιόλαδο:

Θα χρειαστείτε:

1 κρόκο αυγού

1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά.
Απλώνουμε τη σπιτική μάσκα μαλλιών σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.Σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη μάσκα μαλλιών για 30 λεπτά.Αφού περάσουν τα 30 λεπτά και πριν λούσετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν, ξεπλύνετε τη μάσκα μαλλιών με λίγο μηλόξυδο. Το μηλόξυδο θα βοηθήσει στο να μην παραμείνει στα μαλλιά η μυρωδιά του κρόκου αυγού!

Μάσκα με έλαιο Δεντρολίβανο:
Θα χρειαστείτε:
250 ml νερό
30 ml χυμό πορτοκαλιού
2 σταγόνες έλαιο από δεντρολίβανο
2 σταγόνες έλαιο από άνθη πορτοκαλιάς
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και άπλωστε το μείγμα στα μαλλιά σας για περίπου 15 λεπτά.
Οι ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων και του πορτοκαλιού θα τα θρέψουν ιδανικά, διατηρώντας τα υγιή και πιο λαμπερά από ποτέ.
Μάσκα με έλαιο αβοκάντο:
θα χρειαστείτε:
10 ml έλαιο αβοκάντο
20 ml χυμός από aloe vera
Αναμυγνείετε τα υλικά και απλώνετε σε όλο το κεφάλι. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30′ και έπειτα λουστείτε κανονικά.
Μάσκα με έλαιο καρύδας:
Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας για να κάνετε μασάζ στις άκρες των μαλλιών σας και στη συνέχεια να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας για να πάει και στα υπόλοιπα! Για πιο εντατική θεραπεία, προσθέστε περισσότερη ποσότητα και κάντε μασάζ σε όλο το κεφάλι. Βάλτε μια διάφανη μεμβράνη στα μαλλιά σας, κοιμηθείτε και λουστείτε την επόμενη μέρα.
Μάσκα με έλαιο Αργκάν:
θα χρειαστείτε μερικές σταγόνες έλαιο αργκάν το οποίο θα ζεστάνετε και θα το “δουλέψετε” στα μαλλιά σας όπως ακριβώς και το έλαιο καρύδας. Αφήστε το να δράσει 15-20′ και λουστείτε κανονικά.
Μάσκα με έλαιο Jojoba:
Χρησιμοποιήστε το έλαιο για μασάζ στις “σπασμένες” άκρες και σε ταλαιπωρημένα μαλλιά 1 φορά την εβδομάδα. Τυλίξτε τα μαλλιά σας για 30′ με μία ζεστή βαμβακερή πετσέτα και έπειτα λουστείτε κανονικά.
Μάσκα με έλαιο Macadamia:
θα χρειαστείτε μερικές σταγόνες έλαιο Macadamia οποίο θα ζεστάνετε και θα το “δουλέψετε” στα μαλλιά σας όπως ακριβώς και το έλαιο καρύδας. Αφήστε το να δράσει 15-20′ και λουστείτε κανονικά.
Χρησιμοποιήστε την κάθε μάσκα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και με το τι προσφέρει κάθε έλαιο. Ενημερωθείτε για τις ιδιότητες των ελαίων εδώ!
μάσκες μαλλιών με έλαια

Comments

comments

You may also like...