5 μυστικά για υγιή μαλλιά


Διαβάστε τα παρακάτω μυστικά για υγιή μαλλιά και εφαρμόστε τα για εκπληκτικά αποτελέσματα!

Μυστικό Νο1: Πάρτε τις βιταμίνες σας. Ειδικοί μαλλιών μας υπενθυμίζουν ότι είναι αδύνατο να αλλάξουμε το ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνουν τα μαλλιά μας.(1/2- 1 ½ πόντο το μήνα.  Αλλά αν θέλετε να μακρύνουν ταχύτερα τα μαλλιά σας θα χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικές αντισυμβατικές μεθόδους. Υπάρχουν εκατοντάδες μπουκάλια που αναγράφουν τη λέξη «μαλλιά»¨αλλά δεν είναι όλα καλά. Επιλέξτε λοιπόν μια πολυβιταμίνη που περιλαμβάνει όλες τις ανάγκες του σώματος σας. Στα μαλλιά «αρέσουν» ιδιαίτερα οι βιταμίνες συμπλέγματος Β, το φυλλικό οξύ, ο ψευδάργυρος, ο σπόρος λιναριού, το παντοθενικό οξύ και ο σίδηρος.. Τα μαλλιά σας είναι ένα υποπροϊόν των λειτουργιών του σώματος σας. Εάν το σώμα σας λειτουργεί με την καλύτερη διατροφή, τότε μπορεί να παράγει ένα καλύτερο προϊόν.

Μυστικό Νο2: Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Το μασάζ για 5 λεπτά την ημέρα, με τις άκρες των δακτύλων και όχι με τα νύχια, μπορεί να κάνει την τρίχα πιο δυνατή πιο ανθεκτική με αποτέλεσμα να μακραίνει γρηγορότερα. Μπορείτε να το κάνετε σε στεγνά μαλλιά , σε νωπά με τη βοήθεια θεραπείας μαλλιών η κάποιου αιθέριου ελαίου ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του ντους με τη βοήθεια του σαμπουάν.

Το μασάζ διεγείρει τη ροή του αίματος στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά στους θύλακες.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα το μασάζ της κεφαλής  καταπολεμά το στρες.

Λιγότερο στρες = Πιο όμορφα μαλλιά.

Μυστικό Νο3: Πιάστε κότσο τα μαλλιά σας.

Πολλές γυναίκες δεν το καταλαβαίνουν υποστηρίζοντας ότι… «Ποιο το νόημα να έχω μακριά μαλλιά αν τα έχω πιασμένα πάνω?»

Το νόημα είναι να έχουμε πιο όμορφα, λαμπερά και υγιή μαλλιά διότι κάθε φορά που αφήνουμε τα μαλλιά μας κάτω τα εκθέτουμε σε περιβαλλοντικές συνθήκες καυσαερίου, έντονου ηλίου, αέρα που όλα αυτά κάνουν πιο ξηρά και εύθραυστα τα μαλλιά μας. Προσπαθήστε να πιάνετε τα μαλλιά σας πάνω τουλάχιστον τη μίση ημέρα και μέχρι το τέλος του μήνα θα διαπιστώσετε πολύ λιγότερη θραύση και ξηρότητα.

Μυστικό Νο4: Μην αμελείτε τον καθαρισμό στις άκρες.

«Αφού προσπαθώ να τα μακρύνω δεν θα τα κόβω κάθε μήνα».

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!

Τα μαλλιά πρέπει να κόβονται κάθε ένα με ενάμιση μήνα μισό πόντο ώστε να καθαρίζονται οι κατεστραμμένες άκρες και να μακραίνουν φυσιολογικά τα μαλλιά. Είναι καλύτερα να καθαρίζονται κάθε μήνα παρά μια φορά το χρόνο και να απαιτούμε να καθαρίσει η ψαλίδα χωρίς να χάσουμε μήκος!

Μυστικό Νο5: Βρείτε τα κατάλληλα «κόλπα» για τα μαλλιά σας.

Υπάρχουν τόσες πολλές συμβουλές για μαλλιά και είναι δύσκολο να ξέρετε ποιες κάνουν για το δικό σας τύπο μαλλιού και ποιες όχι. Ο μόνος τρόπος είναι να τις δοκιμάσετε και να βγάλετε μόνες σας τα συμπεράσματα σας.

Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου συμβουλές που δεν μπορείτε να δείτε πολύ συχνά. Διαλέξτε μια ή δύο, δοκιμάστε τις  για 2 εβδομάδες έως ένα μήνα. Στη συνέχεια αποφασίστε αν αυτή είναι η απάντηση για τα δικά σας μαλλιά.

* Διαλέξτε μια σατέν μαξιλαροθήκη για την πρόληψη ζημιών που προκαλούμε κατά τη διάρκεια του ύπνου λόγω μετακινήσεων στο κρεβάτι.

* Εάν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα χρησιμοποιείστε μια θεραπεία πρωτεϊνών για μια εβδομάδα.

* Αλλάξτε τη συρμάτινη βούρτσα σε μια τρίχινη οικολογική.

* Αλλάξτε την πλαστική χτένα  με μια ξύλινη.

* Χρησιμοποιείστε απεσταγμένο νερό ως τελικό ξέβγαλμα στο λούσιμο.

* Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά μην λούζεστε καθημερινά.

* Εάν έχετε λεπτά και αδύναμα μαλλιά μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν για όγκο. Θα στεγνώσουν τελείως τα μαλλιά σας.

* Μην χρησιμοποιείτε αξεσουάρ μαλλιών φτιαγμένα από μέταλλο η σύρμα. . Προτιμήστε μαλακά υφασμάτινα η ξύλινα

 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ….

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Φροντίδα μαλλιών μετά το καλοκαίριΦροντίδα μαλλιών μετά το καλοκαίρι

Φροντίδα μαλλιών μετά το καλοκαίρι Το καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται αρκετά. Η τρίχα φθείρεται, το χρώμα ξεθωριάζει και οι άκρες σπάζουν. Με το πέρας του καλοκαιριού τα μαλλιά μας αναζητούν

Τι κούρεμα σου ταιριάζει βάσει του ζωδίου σου ;Τι κούρεμα σου ταιριάζει βάσει του ζωδίου σου ;

Επειδή το ζώδιο συνδέεται απόλυτα με την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, τα άστρα και το xtenismata.gr έρχονται να σου παρουσιάσουν το ιδανικό κούρεμα για σένα! ΥΔΡΟΧΟΟΣ Η δημιουργικότητα αποτελεί βασικό μέρος της