Όλες οι τεχνικές χρώματος σε ένα άρθρο!


Θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας και δεν ξέρετε πως να εξηγήσετε στον κομμωτή ή την κομμώτρια σας τι ακριβώς θέλετε; Αναζητάτε απεγνωσμένα μία ανανέωση και δεν έχετε κατασταλάξει στο τι θα σας άρεσε; Τότε διαβάστε αυτό το άρθρο και μάθετε τα πάντα για όλες τις τεχνικές χρώματος ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε μία εντυπωσιακή αλλαγή στα μαλλιά σας.

 

Highlights: Οι γνωστές σε όλους μας, ανταύγειες. Μία τεχνική εργασία που αγαπούν οι περισσότερες γυναίκες και δεν αποχωρίζονται σχεδόν ποτέ. Μικρές, μεσαίες ή φαρδιές τούφες με τη μέθοδο του αλουμινόχαρτου ή της κουκούλας βάφονται σε διαφορετικό χρώμα από  τη βάση των μαλλιών, ξεκινούν πάντα από τη ρίζα και δίνουν μία αίσθηση φωτεινότητας στο πρόσωπο.

Lowlights: Τα Lowlights, ως επί το πλείστον, δεν είναι τόσο δημοφιλής τεχνική όσο οι ανταύγειες. Αυτό φαίνεται να οφείλεται στην έλλειψη γνώσης ως προς την συγκεκριμένη υπηρεσία. Τα Lowlights μπορεί να κάνουν θαύματα στο χρώμα των μαλλιών. Εάν αγαπάτε το τονισμένο φωτεινό βλέμμα αλλά δεν θέλετε μία δραματική αλλαγή στην εμφάνισή σας τότε τα lowlights είναι η τεχνική που πρέπει να επιλέξετε. Λεπτές ή πιο φαρδιές τούφες διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα μαλλιά και βάφονται  2 τόνους πιο σκούρο από το υπόλοιπο των μαλλιών σας. Θα ήθελα να συστήσω την προσθήκη lowlights κάθε τρίτη φορά που κάνετε ανταύγειες. Αυτό θα βοηθήσει να συνδέσετε τις ανταύγειες σας με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και να έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Babylights: Ανταύγειες λεπτές με την τεχνική του αλουμινόχαρτου ή free hand που αχνοφαίνονται από μακριά και δίνουν την αίσθηση του ξανοίγματος λόγω καλοκαιριού. Μικρές λεπτές τούφες ελαφρώς ξανοιγμένες το πολύ δύο τόνους από το φυσικό μας χρώμα θυμίζουν την παιδική ηλικία μας οπού τα μαλλιά άνοιγαν ελαφρώς το καλοκαίρι λόγω έκθεσης στον ήλιο.

Ombre: Η τεχνική ombre εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2013 και έκανε δυναμική εμφάνιση στο χώρο της κομμωτικής. Το 60% των Ελληνίδων γυναικών με μακριά μαλλιά επέλεξαν να δοκιμάσουν έστω μία φορά την τεχνική αυτή. Σκούρα βάση με σταδιακό ξάνοιγμα προς τις άκρες είναι η θεωρία του Ombre. Η διαδικασία γίνεται είτε με αλουμινόχαρτα είτε με free hand και θα πρέπει ο τεχνικός να γνωρίζει καλά την διαδικασία για να μην δημιουργήσει “μπάρες” και απότομες αλλαγές στο χρώμα αλλά να δώσει ένα σταδιακό ξάνοιγμα στα μαλλιά.

Sombre: Η αντικατάσταση του Ombre ακούει στο όνομα sombre. Ακριβώς η ίδια τεχνική με τη μόνη διαφορά ότι εδώ έχουμε πιο απαλές διαβαθμίσεις χρώματος. Η διαφορά στην ρίζα και στις άκρες είναι το πολύ 2 τόνους και τα χρώματα που επιλέγονται είναι πιο γλυκά και ζεστά.

Balayage: Το balayage είναι μια γαλλικής προέλευσης τεχνική που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970. Είναι μια μέθοδος Free hand όπου το χρώμα εφαρμόζεται με το χέρι αντί να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές τεχνικές αλουμινόχαρτου ή κουκούλας. Είναι μία “οικονομική τεχνική” από την άποψη ότι δεν ξεκινάει από τη ρίζα οπότε μπορείτε να καθυστερήσετε παραπάνω την επανάληψη του. Το balayage μπορεί να γίνει και σε κοντά μαλλιά, τα καλύτερα αποτελέσματα όμως επιτυγχάνονται σε μαλλιά κάτω από τους ώμους. Ο συνδυασμός της τεχνικής balayage με την τεχνική ombre αποτελούν μία ξεχωριστή τεχνική το balayage ombre που προσωπικά ΛΑΤΡΕΥΩ!

Stencil Box: Stencil box είναι ο χρωματισμός συγκεκριμένων τμημάτων της τρίχας, ώστε να προσθέσουμε φως, κίνηση και ένταση στα μαλλιά. Το αποτέλεσμα; Ένα μοναδικό, σχεδόν-pixelated αποτέλεσμα, που πρώτος έφερε στο χώρο της μόδας ο Terrence Michael Renk, Global Artistic Director.

Smoky Blonde: To 2015 είναι η χρονιά του bob. Low bobs, assymetrical bobs, short bobs είναι τα μαλλιά που κυριαρχούν την περίοδο που διανύουμε. Για να διαφοροποιηθεί ένα Bob κούρεμα χρειάζεται κάτι στο χρώμα. Μία αντίθεση, ένα έντονο χρώμα, κάτι που να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα. Η Tracey Vasquez διαφοροποίησε ένα bob κούρεμα που της ζητήθηκε μέ μία αντίθεση του άσπρου-μαύρου. Σκούρα ρίζα με έντονη πλατινέ άκρη έδωσαν μία άλλη οπτική στο bob κούρεμα της πελάτισσας της. Αυτή η τεχνική λοιπόν είναι αφιερωμένη σε εμάς τα hairfreaks με τα κοντά μαλλιά που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τη μόδα σε ombre, sombre κλπ.

 

Υπάρχουν πολλές ακόμα τεχνικές που διαφέρουν απλά στο χρώμα. Μπορείτε δηλαδή να μετατρέψετε ένα ombre από καστανο-κατάξανθο σε καστανό-μπλε ή να αλλάξετε την αντίθεση του smoky blonde σε Pink shades και να έχετε μία σκούρα ροζ βάση με μία baby pink απόχρωση στις άκρες. Εάν κατανοήσατε πλήρως τις παραπάνω τεχνικές μπορείτε να “παίξετε” και να δημιουργήσετε συνδυάζοντας χρώματα αλλά και τεχνικές!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Related Post