Τι σαμπουάν έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου ;


Το να βρείτε τι είδους σαμπουάν είναι κατάλληλο για σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Στους διαδρόμους των καταστημάτων  υπάρχουν εκατοντάδες τύποι σαμπουάν που αναγράφουν ότι προσφέρουν κάτι διαφορετικό στα μαλλιά σας. Η χημεία των σαμπουάν ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό γι’αυτό όταν ψάχνετε για ένα νέο σαμπουάν, θα πρέπει να εξετάσετε το είδος των μαλλιών σας και να γνωρίζετε ποιο σαμπουάν θα λειτουργήσει καλύτερα για σας. Μάθε τώρα τι σαμπουάν έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου .

Κοινοί τύποι σαμπουάν:

Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Ενυδατικό Σαμπουάν

Σαμπουάν για απαλά μαλλιά

Σαμπουάν για δυνατά μαλλιά

Σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά

Σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

Ποιος  είναι ο τύπος των μαλλιών σας;
Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τα μαλλιά τους ή ισχυρίζονται ότι έχουν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής είναι επειδή χρησιμοποιούν το λάθος σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο των μαλλιών σας, πριν να αποφασίσετε ποιο σαμπουάν θα χρησιμοποιήσετε. Σκεφτείτε πώς είναι τα μαλλιά σας φυσικά αμέσως μετά το λούσιμο και πριν εφαρμόσετε όλα τα προϊόντα styling.

Αν τα μαλλιά σας είναι:

Κατεστραμμένα μαλλιά:  Ένα σαμπουάν για δυνατά μαλλιά που  θα περιέχει συστατικά όπως βιοτίνη, κερατίνη και αμινοξέα βοηθά στην ενίσχυση και την επανόρθωση των μαλλιών.
Ξηρά μαλλιά: Τα  ξηρά μαλλιά πρέπει να ενυδατωθούν. Προσπαθείτε να λούζεστε με ένα ενυδατικό σαμπουάν που περιέχει καρύδα ή άλλα φυσικά έλαια, και να επικεντρωθείτε στο λούσιμο μόνο στις ρίζες των μαλλιών σας.
Βαμμένα μαλλιά: Χρησιμοποιήστε ένα sulfate-free σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα και να αποκαταστείσετε τη δομή της τρίχας.
Λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο: Ένα σαμπουάν για όγκο θα “παχύνει” την τρίχα σας ανοίγοντας τους θύλακες.Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε conditioner χωρίς ξέβγαλμα διότι το άνοιγμα των θυλάκων της τρίχας κάνει τα μαλλιά πιο ευαίσθητα σε φθορές από το styling.
Μαλλιά με τάση να φριζάρουν: Ένα σαμπουάν για απαλά μαλλιά θα τιθασεύσει το φριζάρισμα και θα σας αφήσει ένα λείο και λαμπερό αποτέλεσμα.
Φυσικά σγουρά μαλλιά: Αυτός ο τύπος των μαλλιών τείνει να κάνει τα μαλλιά ξηρά,  γιάυτο κάντε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, και λουστείτε με ένα ενυδατικό σαμπουάν.
Λιπαρά μαλλιά: Το τριχωτό της κεφαλής σας παράγει πιθανώς επιπλέον σμήγμα  (τα φυσικά έλαια που θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα της κεφαλής). Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά και επικεντρωθείτε  μόνο στις ρίζες των μαλλιών σας για να αποτρέψετε  να γίνουν ξηρά τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Άλλοι τύποι σαμπουάν
Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό,και άλλα κοινά είδη σαμπουάν, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σπανίως. Αυτά τα σαμπουάν δεν έχουν ορισμένες ιδιότητες περιποίησης μαλλιών, έτσι δεν θέλετε να βασίζεστε σε αυτά για να κρατήσετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και υγιές.

Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό μια-δυο φορές το μήνα. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά ή συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling, μπορεί να χρειάζεστε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό μία φορά την εβδομάδα.

shampoo_hair_loss-6058

Related Post

Πως να διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας !Πως να διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας !

Πως να διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας ! Δεχόμαστε κατά καιρούς πολλά mail από αναγνώστριες που ζητούν απεγνωσμένα tips για να διατηρήσουν περισσότερο χρονικό διάστημα το κόκκινο χρώμα

Q&A Xtenismata.Gr Episode 3Q&A Xtenismata.Gr Episode 3

Q&A Xtenismata.Gr Episode 3 Οι απαντήσεις σας είναι ΟΛΕΣ εδώ! Αφήστε μου τις επόμενες απορίες, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις σας κάτω από αυτό το βίντεο. MY SOCIAL PLATFORMS: ● http://www.youtube.com/xtenismataTV ●http://www.facebook.com/xtenismata.gr

Πως να δένεις το μαντήλι στα μαλλιά !Πως να δένεις το μαντήλι στα μαλλιά !

Αγαπώ μαντήλια, τουρμπάνια, φουλάρια και κορδέλες στα μαλλιά!! Τα τελευταία άρθρα μου είναι αφιερωμένα σε τουρμπάνια και μαντήλια μαλλιών γιατί θέλω να σας μυήσω όλες στον κόσμο του Τουρμπανιού! Φαντάζομαι