Τι βαθμό οξυζενέ να χρησιμοποιήσω στη βαφή μου;


Τι βαθμό οξυζενέ να χρησιμοποιήσω στη βαφή μου;

Το οξυζενέ είναι ο οξειδωτικός παράγοντας που επιτρέπει στην βαφή να λειτουργήσει σωστά. Οι μόνιμες βαφές σήμερα χρειάζονται υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο ανοίγει τα λέπια της τρίχας έτσι ώστε το χρώμα να μπορεί να διεισδύσει. Τα οξυζενέ τα βρίσκουμε σε βαθμούς των 10, 20, 30 και 40. Τι κάνει όμως το καθένα από αυτά;

10 βαθμών οξυζενέ: Ανοίγει τα λέπια της τρίχας ώστε να γίνει διείσδυση του χρώματος στον ίδιο τόνο. Δεν έχει τη δύναμη να ανοίξει τον τόνο και χρησιμοποιείται περισσότερο στα ρεφλέ.

20 βαθμών οξυζενέ: Χρησιμοποιείται για να βάψουμε τα μαλλιά στον ίδιο τόνο, να σκουρύνουμε, να ανοίξουμε τα μαλλιά μέχρι 2 τόνους και για να πετύχουμε 100% κάλυψη λευκών μαλλιών.

30 βαθμών οξυζενέ: Το επιλέγουμε όταν θέλουμε να ανοίξουμε τα μαλλιά από 2-3 τόνους. Χρησιμοποιείται περισσότερο στις ξανθιστικές βαφές και στην ανάμειξη με ντεκαπάζ.

40 βαθμών οξυζενέ: Για ξάνοιγμα 4-5 τόνους επιλέγουμε 40 βαθμών οξυζενέ. Είναι ένα οξυζενέ που λίγοι επιλέγουν αφού ερεθίζει περισσότερο το δέρμα και αφήνει στο ξάνοιγμα του περισσότερο πορτοκαλί αποχρώσεις.

Για να πετύχουμε διαφορετικούς βαθμούς σκεφτόμαστε μαθηματικά. Για παράδειγμα εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στην ξανθιστική μας οξυζενέ 35 βαθμών χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα 30 με ίση ποσότητα 40 πετυχαίνοντας έτσι την ισορροπία στους 35 βαθμούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; 5 τρόποι να το σταματήσεις!Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; 5 τρόποι να το σταματήσεις!

Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; 5 τρόποι να το σταματήσεις! Αχ αυτός το Χειμώνας! Η εποχή που η ανάσα μετατρέπεται σε ομιχλώδες συννεφάκι, το κρύο δε σε αφήνει σε ησυχία και