Πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σας; Κάντε τα παρακάτω τεστ


Τα μαλλιά μας ομορφαίνουν και δυναμώνουν ανάλογα με τον τρόπο που τα φροντίζουμε. Η καλή φροντίδα και η συστηματική περιποίηση αποφέρουν εύκολα και γρήγορα ένα υγιές και λαμπερό αποτέλεσμα. Πόσο υγιή και δυνατά είναι τα δικά σας μαλλιά;  Πόσο ενυδατωμένα και λαμπερά έχετε καταφέρει να τα διατηρήσετε; Κάντε τα παρακάτω τεστ και μάθετε πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σας.

 

 

Τεστ Νο 1

Κάντε τα μαλλιά σας μια πλεξούδα έχοντας ανάμεσά τους μια κορδέλα. Στη συνέχεια, λούστε την πλεξούδα, γέρνοντας το κεφάλι προς τα κάτω, μέχρι να γλιστρήσει η κορδέλα. Όσο πιο γρήγορα γλιστρήσει η κορδέλα τόσο πιο απαλά είναι τα μαλλιά σας.

Την αίσθηση της απαλότητας, την δίνει η λεία εξωτερική επιφάνεια κάθε τρίχας. Όσο πιο προστατευμένη και λεία είναι η εξωτερική επιφάνεια των μαλλιών σας, τόσο πιο απαλά είναι.

Τεστ Νο 2

Λούστε τα μαλλιά σας και στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε μία χτένα με αραιά δόντια και δείτε μέχρι ποιο μήκος μπορείτε να χτενίσετε χωρίς να τραβάτε με δύναμη. Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος, τόσο πιο ευκολοχτένιστα είναι τα μαλλιά σας.

Όταν τα μαλλιά σας είναι ευκολοχτένιστα, η τρίχα είναι πιο ελαστική και τα μαλλιά σας είναι πιο εύκολα στο χτένισμα, κρατώντας περισσότερο τη φόρμα τους.

Τεστ Νο 3

Λούστε και στεγνώστε τα μαλλιά σας. Τυλίξτε μία τούφα μαλλιών σε μία στρογγυλή βούρτσα και πλησιάστε σε έντονο φως. Όσο πιο έντονη είναι η λάμψη του φωτός που βλέπετε στην τυλιγμένη τούφα, τόσο πιο υγιή και λαμπερά είναι τα μαλλιά σας.

Τα μαλλιά σας λάμπουν έντονα όταν η εξωτερική τους επιφάνεια είναι υγιής και αντανακλά το φως που πέφτει επάνω τους.

Τεστ Νο 4

Τρίψτε τα μαλλιά σας με ένα μπαλόνι ώστε να δημιουργήσετε στατικό ηλεκτρισμό επάνω τους και σηκώστε ψηλά το μπαλόνι. Όσο λιγότερο πετάνε προς το μπαλόνι τα μαλλιά σας, τόσο πιο καλά ενυδατωμένα είναι. Τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά είναι απαλά με ελάχιστη τάση για φριζάρισμα και χωρίς αίσθηση ξηρότητας.

Σε περίπτωση που δείτε ότι τα μαλλιά σας υπολείπονται σε κάτι από τα παραπάνω, βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα τους, έτσι ώστε να είναι και να φαίνονται υγιή.

pelo_perfecto

Τα παραπάνω τεστ  είναι από το Panteneκαι το Epithimies.gr.

Related Post

Beach waves : Το styling του καλοκαιριού και πως να το πετύχετε!Beach waves : Το styling του καλοκαιριού και πως να το πετύχετε!

Όλες οι γυναίκες λατρεύουν τις beach waves ( μπούκλες παραλίας)  και περιμένουν να πάνε για τις πρώτες βουτιές ώστε να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο styling στα μαλλιά τους. Υπάρχουν πολλά

Γιατί δεν μου κράτησε η ισιωτική κερατίνης;Γιατί δεν μου κράτησε η ισιωτική κερατίνης;

Γιατί δεν μου κράτησε η ισιωτική κερατίνης; Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης υπόσχεται λεία, καλοχτενισμένα μαλλιά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται καθημερινό χτένισμα. Ισχύει όμως αυτό; Διαρκεί το αποτέλεσμα της κερατίνης;