Πως να επιλέξετε σωστά την κατάλληλη βούρτσα μαλλιών


Πως να επιλέξετε σωστά την κατάλληλη βούρτσα μαλλιών

Στο εμπόριο υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές βούρτσες που αντιστοιχούν σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών και δημιουργούν διαφορετικό αποτέλεσμα. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες και το είδος των μαλλιών, αγοράζουμε και την κατάλληλη!

Επίπεδη βούρτσα με τετράγωνο κουπί: Κατάλληλη για ξεμπέρδεμα, στέγνωμα και ίσιωμα σε χοντρή τρίχα ειδικά για γυναίκες με πολλά και πυκνά μακριά μαλλιά.
Styling Tip: Μια τέτοιου είδους βούρτσα θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο 50% χάρη στη μεγάλη επιφάνεια του. Ψάξτε για μία βούρτσα με συνδυασμό από φυσική τρίχα και νάιλον ώστε να αποτρέπεται το φριζάρισμα και να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα.

Βούρτσα με μαξιλαράκι: Κατάλληλη για λείανση και λάμψη ειδικά στα λεπτά μαλλιά. Βοηθά στη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού που παράγεται κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος, και ως εκ τούτου δεν επιβαρύνει την τρίχα.
Styling Tip: Μια βούρτσα με μαξιλάρι από φυσική τρίχα  θα ελαχιστοποιήσει το σπάσιμο και και θα κατανέμει ομοιόμορφα το σμήγμα του τριχωτού της κεφαλής για μια λεία και μεταξένια εμφάνιση. Δεν ενδύκνειται για χρήση σε σγουρά μαλλιά!

Βούρτσα κρεπαρίσματος: Κατάλληλη για κρεπάρισμα και χώρισμα των μαλλιών σε τούφες. Δεν χρησιμοποιείται για να χτενίσει τα μαλλιά!
Styling Tip: Χρησιμοποιήστε ένταση όταν κρεπάρετε τα μαλλιά σας για να διατηρηθεί ο όγκος αλλιώς στα πρώτα λεπτά το κρεπάρισμα θα ¨πέσει”.

Στρογγυλή βούρτσα:  Κατάλληλη για ίσιωμα, δημιουργία μπούκλας και όγκο στη ρίζα. Αν είναι φτιαγμένη από συνδυασμό συνθετικών και φυσικών τριχών, προσδίδει επιπλέον λάμψη ενώ τα μαλακώνει. Αν είναι κεραμική, θα επιταχύνει τον χρόνο στεγνώματος. Αν είναι από τρίχα φροντίστε να είναι από φυσική τρίχα αγριογούρουνου! Σε σγουρά μαλλιά προτιμήστε βούρτσα με φυσική τρίχα αγριογούρουνου.
Styling Tip: Για όγκο στη ρίζα και ίσιωμα της φράντζας επιλέξτε βούρτσα με μικρή διάμετρο. Για μακριά μαλλιά επιλέξτε μεγαλύτερη βούρτσα. Όσο πιο έντονη μπούκλα θέλουμε να πετύχουμε τόσο μικρότερη πρέπει να είναι η διάμετρος της βούρτσας και αντίστροφα.

Βούρτσα ξεμπερδέματος: Κατάλληλη για ξεμπέρδεμα σε κάθε τύπο μαλλιών. Ο εργονομικός σχεδιασμός τους διευκολύνει το ξεμπέρδεμα χωρίς να σπάει ή να ταλαιπωρεί την τρίχα. Styling Tip:Αν έχετε λεπτή τρίχα, εύθραυστα μαλλιά ή μαλλιά που μπλέκονται συχνά επενδύστε απαραίτητα σε μία τέτοια βούρτσα.

Για την σωστή διατήρηση της βούρτσας δείτε ΕΔΩ πως να τις καθαρίζετε σωστά!

Leave a Reply

Related Post