Πως να διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας !


Πως να διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας !

διατηρηστε το κοκκινο χρωμα στα μαλλι σαςΔεχόμαστε κατά καιρούς πολλά mail από αναγνώστριες που ζητούν απεγνωσμένα tips για να διατηρήσουν περισσότερο χρονικό διάστημα το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά τους. Αρχικά να σας αναφέρω λίγα πράγματα για τα κόκκινα μαλλιά. Οι βαφές σε αποχρώσεις του κόκκινου τείνουν να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα χρώματα, καθώς τα χρωματικά μόρια των έντονων κόκκινων αποχρώσεων είναι μικρότερα και “διαλύονται” ευκολότερα. Σε συνδυασμό με μη υγιή μαλλιά το χρώμα ξεθωριάζει γρηγορότερα, οπότε εάν από ξανθιά θέλετε να γίνετε κοκκινομάλλα και τα μαλλάκια σας είναι ήδη ταλαιπωρημένα θα σας πάρει καιρό έως  ότου “δέσει” το χρώμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τότε δεν θα ξεθωριάζουν. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να διατηρήσετε το χρώμα στα μαλλιά σας για περισσότερο καιρό;

  • Εμπιστευτείτε έναν κομμωτή και μην δοκιμάσετε να βάψετε μόνη σας τα μαλλιά σας γιατί σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο ικανοποιητικό. Το κόκκινο είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα που σίγουρα ένας επαγγελματίας ξέρει να διαχειριστεί.
  • Μετά τη βαφή αποφύγετε το λούσιμο για τουλάχιστον 48 ώρες. Έτσι δίνετε χρόνο ώστε να “κλειδώσει” καλύτερα το χρώμα. Παράλληλα ελαττώστε τις φορές που λούζεστε στις 2-3 την εβδομάδα. Το καθημερινό λούσιμο επιταχύνει το ξεθώριασμα.
  • Σε κάθε λούσιμο χρησιμοποιήστε σαμπουάν που προστατεύει το χρώμα με sulfate free. Τα sulfates αφαιρούν από τα μαλλιά τη λιπαρότητα τους ρύπους και φυσικά το ΧΡΩΜΑ οπότε αποφύγετε τη χρήση τους.
  • Όσο πιο ζεστό είναι το νερό που λούζεστε τότε γρηγορότερο ξεθώριασμα θα έχετε. Δεν είναι απαραίτητο να λούζεστε με παγωμένο νερό, απλά ρυθμίστε τη θερμοκρασία στη μέση. (χλιαρό)
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και φυσικά τις πισίνες! Τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιήστε σε κάθε έξοδό σας αντηλιακό μαλλιών και στις βουτιές σας φροντίστε τα μαλλιά να είναι πιασμένα ψηλά.
  • Επενδύστε σε ένα dry shampoo. Επειδή αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών σας ώστε να απορροφάται η λιπαρότητα και να φαίνονται κάθε μέρα φρεσκολουσμένα και λαμπερά.
  • Εντάξτε απαραίτητα στην συλλογή σας ένα heat protect spray για να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα και να διατηρείτε το χρώμα ζωντανό. Σε κάθε στέγνωμα προτιμήστε να έχετε το πιστολάκι σας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ανάμεσα στις βαφές ζητήστε από τον κομμωτή σας να κάνετε ένα color gloss ή ένα ρεφλέ ζωντανεύοντας ξανά το χρώμα και καθυστερώντας την επόμενη βαφή. (Εάν έχετε λευκά μαλλιά που σας ενοχλούν μόλις κάνουν την εμφάνιση τους προσπεράστε αυτή τη διαδικασία.)
  • Απαραίτητο προϊόν που πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου είναι μια προσωποποιημένη χρωμομάσκα που θα ζητήσεις από τον κομμωτή σου για να φρεσκάρεις το χρώμα σου χωρίς να ξεθωριάζει!

Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά αγαπημένες κοκκινομάλλες! 🙂

One thought on “Πως να διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας !”

Leave a Reply

Related Post