Αξίζουν περισσότερο τα προϊόντα κομμωτηρίου ;


Αξίζουν περισσότερο τα προϊόντα κομμωτηρίου;

προιοντα κομμωτηρίουΦύγατε από το κομμωτήριο με μια σακούλα καλούδια που ο στιλίστας σας ορκίστηκε ότι τα μαλλιά σας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά και τώρα αναρωτιέστε αν αυτό που σας πούλησε δεν είναι τίποτα περισσότερο από πεταμένα λεφτά.

Η απάντηση είναι ότι τα προϊόντα κομμωτηρίου είναι ως επί το πλείστον πολύ καλύτερα από ότι τα προϊόντα που πωλούνται σε super-markets αλλά αυτό είναι μόνο η απλή απάντηση σε ένα μάλλον περίπλοκο ζήτημα.

Τι πραγματικά κάνει τα προϊόντα κομμωτηρίου να υπερέχουν σε ποιότητα αλλά και τιμή από τα υπόλοιπα που βρίσκουμε στα super-markets;

Τα συστατικά. Όταν εξετάζετε τον κατάλογο των συστατικών σε ένα μπουκάλι σαμπουάν, αυτό που βλέπετε πρώτο στη λίστα είναι αυτό που υπάρχει σε μεγαλύτερη ποσότητα και κατεβαίνοντας προς το τέλος βρίσκονται τα συστατικά που περιέχονται λιγότερο.
Το πρώτο συστατικό είναι συχνά το νερό και το τελευταίο συστατικό είναι συνήθως μια χρωστική.

Προς την κορυφή της λίστας θα παρατηρήσετε τα εξής συστατικά: ammonium laurel sulfate, sodium laurel sulfate ή sodium laureth sulfate.

Αυτά είναι επιφανειοδραστικές ουσίες. Σκοπός τους είναι να κάνουν πιο υγρό το νερό, ή για να το θέσουμε διαφορετικά, βοηθούν στο να δημιουργείται αφρός και να καθαρίζονται τα μαλλιά.

Τα προϊόντα κομμωτηρίου λοιπόν χρησιμοποιούν επί το πλείστον πιο ήπιες επιφανειοδραστικές ουσίες από ότι τα προϊόντα που αγοράζετε από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα.

Στη συνέχεια θα δείτε μερικά μαλακτικά συστατικά του προϊόντος.

Τα προϊόντα κομμωτηρίου  πρέπει να περιέχουν πρωτεΐνη καλής ποιότητας για να διεισδύσουν βαθύτερα τα μαλακτικά στοιχεία στην τρίχα και να “κλειδώσουν” την υγρασία.

Αυτά τα συστατικά  τέτοιας ποιότητας συμβάλλουν στο αυξημένο κόστος των προϊόντων κομμωτηρίου και είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να τα βρούμε σε κοινά καταστήματα καλλυντικών.

Τα υπόλοιπα συστατικά είναι κυρίως για να τραβούν το βλέμμα του καταναλωτή.

Αυτά συνεισφέρουν στο χρώμα, το άρωμα, και στο να προσελκύουν κόσμο όπως τα συστατικά αλόη και μέλι.

Αν και είναι αλήθεια ότι το μέλι μπορεί να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στα μαλλιά σας όπως και η αλόη, η ποσότητα που μπορεί να περιέχεται στο μπουκάλι δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.

Το μέλι που προστίθεται ως συστατικό είναι απλά για να δείξει ότι το προϊόν είναι εξαιρετικά ευεργετικό είτε αυτό βασίζεται σε επιστημονικό γεγονός ή όχι.

Τέλος, μερικά συστατικά που αναφέρονται είναι οι σταθεροποιητές και τα συντηρητικά, αλλά τα πιο σημαντικά συστατικά για να εστιάσετε το βλέμμα σας είναι οι επιφανειοδραστικές ουσίες.

Επιλέξτε σαμπουάν που περιέχουν sodium laureth sulfate.

Είναι το πιο απαλό από τις επιφανειοδραστικές ουσίες, αλλά θα  κάνει πολύ λίγη σαπουνάδα γι’αυτό και τα περισσότερα σαμπουάν δεν το επιλέγουν σαν συστατικό.

Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι τα μαλλιά τους δεν καθαρίζουν αν δεν έχουν δημιουργήσει έναν τόνο σαπουνάδας.

Στην πραγματικότητα ο αφρός  δεν έχει καμία ευεργετική επίδραση και συμβάλλει ελάχιστα στο καλό καθάρισμα.

 

 

Ελπίζω να σας βοήθησα και να μπορείτε πλέον να επιλέγετε καλύτερα και πιο ευεργετικά προϊόντα για τα μαλλιά σας.

 

Related Post