Πέφτουν τα μαλλιά σου ;


πέφτουν τα μαλλιά σουΤο φθινόπωρο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και μαζί του έφερε και την Εποχική Τριχόπτωση.

Τι είναι αυτό;

Πρόκειται για την σταθερά πιο αυξημένη απώλεια των μαλλιών σε συγκεκριμένες  περιόδους του χρόνου. Οι περίοδοι που κατ’ εξοχήν εμφανίζεται είναι η Άνοιξη και πολύ περισσότερο το Φθινόπωρο. Η τριχόπτωση μπορεί να διαρκέσει από ένα έως δύο μήνες.Το φαινόμενο της τριχόπτωσης δεν κάνει εξαιρέσεις. Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών δερματολόγων επηρεάζει πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες.

Πως μπορείτε να μειώσετε την τριχόπτωση;

Δεν μπορείτε να κάνετε και θαύματα η αλήθεια είναι αλλά μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση των μαλλιών σας σε ένα μεγάλο ποσοστό ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

 

  •  Ξεκινήστε μια ισορροπημένη διατροφή. Έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο τον σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή στα μαλλιά μας και το τι τροφές έχουν ανάγκη τα μαλλιά μας για να δυναμώσουν και να είναι υγιή και λαμπερά.
  • Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας και ξεκινήστε μια θεραπεία βιταμινών που θα τονώσει τον οργανισμό σας και κατ’επέκταση τα μαλλιά σας.
  • Διώξτε το άγχος! Ξέρω πόσο κοινό ακούγεται αυτό την συγκεκριμένη περίοδο και πόσο “γελοίο” φαντάζει στο μυαλό σας, όμως πρέπει να γνωρίζεται ότι το άγχος είναι ο καλύτερος σύμμαχος πολλών παθήσεων και ασθενειών για όλο τον οργανισμό. Πως λοιπόν να μην επηρεάζει και τα μαλλιά μας;  Μάθετε λοιπόν ότι μια “αγχωμένη” τρίχα ζει πολύ λιγότερο στο κεφάλι μας από μια “ήρεμη” και υγιή.
  • Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου το οποίο ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών,βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και σταματά την τριχόπτωση.

Μάθετε λοιπόν πως “φέρονται” τα μαλλιά σας και πως αντιδρούν σε κάθε περίπτωση και φροντίστε τα αναλόγως.

Το να έχουμε ΩΡΑΙΑ μαλλιά σημαίνει πάνω από όλα να έχουμε ΥΓΙΗ μαλλιά!!!

 

 

 

Related Post

Θεωρία Κομμωτικής : Χρωματικός κύκλοςΘεωρία Κομμωτικής : Χρωματικός κύκλος

Θεωρία Κομμωτικής : Χρωματικός κύκλος Ο χρωματικός κύκλος αποτελείται από τα βασικά χρώματα, τα δευτερογενή και τα τριτογενή. Στη θεωρία της κομμωτικής όσο και στην πράξη είναι απαραίτητος οδηγός για τους κομμωτές και

Q&A Xtenismata.Gr Episode 3Q&A Xtenismata.Gr Episode 3

Q&A Xtenismata.Gr Episode 3 Οι απαντήσεις σας είναι ΟΛΕΣ εδώ! Αφήστε μου τις επόμενες απορίες, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις σας κάτω από αυτό το βίντεο. MY SOCIAL PLATFORMS: ● http://www.youtube.com/xtenismataTV ●http://www.facebook.com/xtenismata.gr