Ο κομμωτής που διώκεται ποινικά γιατί βοηθά αστέγους !

Ο κομμωτής που διώκεται ποινικά γιατί βοηθά αστέγους !

Ο Juan Carlos Montesdeoca σπούδασε κομμωτική και προσπάθησε μέσω των σπουδών του να δώσει πίσω το χαμόγελο σε συνανθρώπους του που το είχαν ανάγκη. Παράλληλα λοιπόν με τη σχολή του κούρευε αστέγους δωρεάν γιατί ως πρώην άστεγος γνώριζε καλά ότι γι αυτούς ένα απλό κούρεμα είναι είδος πολυτελείας.

Η μαμά του η οποία είναι ένας σημαντικός λόγος που ο Juan Carlos ξεκίνησε αυτό το φιλανθρωπικό έργο έχασε όλα της τα μαλλιά από τον καρκίνο και τελικά απεβίωσε μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την ασθένεια. Δυστυχώς για τον Juan Carlos αλλά και για το πελατολόγιο του το Κρατικό Συμβούλιο της Κοσμητολογίας της Αριζόνα ξεκίνησε έρευνα για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του και απαίτησε να σταματήσει διότι όπως αποδεικνύεται στην Αριζόνα η άσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια θεωρείται έγκλημα.

Ο φορέας που ασχολείται με την κατάσταση του φιλάνθρωπου κομμωτή δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα ασκήσει δίωξη εναντίον του και οι πιθανότητες να μην καταφέρει να πάρει ποτέ την άδεια λόγω της φιλευσπλαχνίας του είναι πολλές. Ο Doug Ducey κυβερνήτης της Αριζόνα μιλά στους δημοσιογράφους με ένα εκπληκτικό τρόπο προσπαθώντας να υποστηρίξει την πράξη του κομμωτή αποκαλώντας τον Ήρωα για τις πράξεις του και θέλοντας να ενισχύσει την φιλανθρωπία υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στο νόμο.

Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν σε προτρέπει να τηρείς τους κανόνες υγιεινής. Είναι απλά ένα χαρτί επιβράβευσης των προσπαθειών σου και καταβολής ενός ορισμένου ποσού στο κράτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Έχεις δίπλωμα οδήγησης; Τρέχεις; Πίνεις και οδηγείς ταυτόχρονα; Σύμφωνα με τη λογική του νόμου αν είσαι αδειοδοτημένος δεν θα ξεπεράσεις ποτέ το όριο ταχύτητας γιατί αυτό θα έχει κινδύνους στη ζωή σου αλλά και στη ζωή των άλλων. Αυτά όμως δεν ισχύουν στην πραγματικότητα.

Η άδεια δεν εξασφαλίζει ότι ο κομμωτής θα τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Η γνώση, η εμπειρία και η σωστή κριτική το εξασφαλίζουν!

Δείτε τις δηλώσεις του κυβερνήτη αλλά και του Juan Carlos ΕΔΩ!

Comments

comments

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση