Ο εφευρέτης του Olaplex αποκλειστικά στο xtenismata.gr


Το olaplex έχει κάνει την εμφανισή του εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και έχει πραγματικά μαγέψει όσουν το έχουν δοκιμάσει. Ο εφευρέτης του Olaplex, Dean Christal μίλησε μαζί μας, μας έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με το Olaplex και εμείς με τη σειρά μας σας μεταφέρουμε την συζήτηση που είχαμε μαζί του.

1. Dean, πες μας λίγα λόγια για σένα…

Κατοικώ στην Santa Barbara στην California με την σύζυγο και τα 4 παιδιά μας. Ήμουν στην βιομηχανία του scateboard και του ρουχισμού για 25 χρόνια πριν ασχοληθώ με τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω αποκλειστικά στην έρευνα βλαστοκυττάρων και νέων επαγγελματικών προϊόντων μαλλιών.

2. Πως σκέφτηκες τη δημιουργία του olaplex;

Έκανα μία έρευνα πάνω σε βλαστοκύτταρα και ήρθα σε επαφή με μία ομάδα επιστημόνων που βρίσκονταν στην ανάπτυξη ορισμένων επαναστατικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Στην πορεία της συνεργασίας μας πάνω σε ένα project για προϊόντα μαλλιών γνώρισα τον Craig Hawker και τον Eric Pressly, δύο από τους κορυφαίους παγκοσμίως PHD στα υλικά και στην χημεία. Τότε λοιπόν τους μίλησα για την ανάγκη των γυναικών να μπορούν να κάνουν αλλαγές στα μαλλιά τους χωρίς το φόβο της ταλαιπωρίας της τρίχας. Για αυτούς ήταν πολύ απλό. Εφηύραν το olaplex σε μία νύχτα! Δεν είχαν ξαναδουλέψει πάνω στην βιομηχανία της κομμωτικής οπότε είχαν μία καινούργια προοπτική πάνω στην ανάλυση της δομής της τρίχας από ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

3. Τι ακριβώς είναι το olaplex;

Η χημική σύσταση της τρίχας αποτελείται από την πρωτεΐνη A. Για μεγαλύτερη σταθερότητα του πρωτεϊνικού τους μορίου τα αμινοξέα σχηματίζουν δεσμούς.  Κατά τη διάρκεια των τεχνικών εργασιών (βαφή, ανταύγειες, ντεκαπάζ, κλπ.) οι δισουλφιδικοί αυτοί δεσμοί “σπάνε” με αποτέλεσμα να φθείρεται σημαντικά η τρίχα. Το Olaplex λοιπόν είναι ένα καινοτόμο προϊόν που επανενώνει τους δισουλφιδικούς δεσμούς της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά δυνατά και υγιή κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και μετά.

4. Ποια η διαφορά του Olaplex με τα υπόλοιπα “plex”;

Το Olaplex είναι ένα πατενταρισμένο καινοτόμο μοναδικό προϊον για τα μαλλιά.  Τα υπόλοιπα “plex” απλά προσπαθούν να αντιγράψουν το olaplex. Δεν περιέχουν την μοναδική “χημεία” του olaplex παρα μόνο σιλικόνες και έλαια που απλά καλύπτουν προσωρινά την τρίχα.

5. Ποια θεωρείς την πιο σημαντική χρήση του Olaplex;

Η χρήση του μαζί με ντεκαπάζ θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική. Το να μπορείς με ασφάλεια να ξανοίξεις τα μαλλιά σου και να αλλάξεις αμέσως χρώμα θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για μία γυναίκα που έχει ανάγκη άμεσα μία αλλαγή. Μέχρι τώρα υπήρχαν τα όρια ασφαλείας και ο φόβος. Τώρα υπάρχει το Olaplex.

6. Θεωρείς ότι το olaplex εισήγαγε μία τελείως διαφορετική και νέα φιλοσοφία στην βιομηχανία της κομμωτικής ανεβάζοντας ταυτόχρονα τα standards;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Όσον αφορά τους καλλιτέχνες της κομμωτικής θεωρώ ότι το olaplex έχει δώσει την ελπίδα για νέες διαθέσιμες χημείες και τη δημιουργία νέων εργαλείων και μεθόδων για την ασφαλή και 100% αποτελεσματική διεξαγωγή τεχνικών εργασιών. Το Olaplex είναι ένα εγερτήριο κάλεσμα για πολλούς κατασκευαστές. Αν δεν πρωτοπορήσεις, δεν θα επιβιώσεις!

7. Υπάρχουν άλλα επερχόμενα προϊόντα που θα μας εκπλήξουν όπως το Olaplex;

Ετοιμάζουμε ένα προϊόν που θα κυκλοφορήσει σύντομα και η δυναμική του είναι πολύ σημαντική σαν επαγγελματικό εργαλείο στα χέρια ενός κομμωτή.

8. Τι θα ήθελες να πεις στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό ώστε να τους μυήσεις στην μαγεία του Olaplex;

Το Olaplex διαδώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο στην κυριολεξία στόμα με στόμα. Χωρίς καμία διαφήμιση, χωρίς δείγματα, χωρίς πωλητές φτάσαμε τα 325.000 κομμωτήρια παγκοσμίως σε 17 μόλις μήνες! Έχουμε 525.000 ακόλουθους στο instagram με πάνω από 800.000 hashtags. Ο μόνος πιθανός τρόπος να διαδωθεί και να αγαπηθεί τόσο πολύ ένα προϊον χωρις διαφήμιση είναι να αξίζει πραγματικά! Αυτός είναι ο πιο αγνός τρόπος να καταλάβουν οι Ελληνίδες γυναίκες την δύναμη του Olaplex.

olaplex

Αφήστε μια απάντηση

Related Post