Κούρεμα με ψαλίδι ή ξυράφι ;


κούρεμα με ψαλίδι ή ξυράφιΥπάρχουν πολλές απορίες όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει ένα κούρεμα με ψαλίδι ή ξυράφι.

Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Έχει διαφορά το κούρεμα;

Καταστρέφει το ξυράφι τα μαλλιά;

Αυτές τις απορίες θα προσπαθήσω να σας λύσω στο σημερινό άρθρο.

 

Ποια είναι η βασική διαφορά σε ένα κούρεμα με ψαλίδι ή ξυράφι ;

Σε γενικές γραμμές όταν η τρίχα κόβεται με το ξυράφι αφήνει πιο λεπτά τελειώματα, πιο απαλές άκρες δίνοντας την αίσθηση ότι αραιώνουν τα μαλλιά στο τελείωμα τους. Η κοπή με ψαλίδι αφήνει πιο απότομα και “χοντρά” τελειώματα.

Πότε θα χρησιμοποιήσετε ένα ξυράφι και όχι το ψαλίδι;

Εάν μία γυναίκα θέλει τα μαλλιά της να είναι πιο ανάλαφρα και “ακατάστατα” ή η τρίχα της είναι πολύ χονδρή και σκληρή και θέλει να “μαλακώσει” το ύφος των μαλλιών της τότε είναι μια καλή στιγμή για να κουρευτεί με ξυράφι. Το ξυράφι θα δώσει περισσότερη απαλότητα και κίνηση στα μαλλιά και θα αναδείξει  πολύ όμορφα ένα χτένισμα με μπούκλες.

Μήπως το ξυράφι καταστρέψει τα μαλλιά;

Εάν το ξυράφι χρησιμοποιηθεί σε λεπτά, σπαστά μαλλιά, για παράδειγμα, μπορεί να βλάψει τις άκρες των μαλλιών και να προκαλέσει έντονο φριζάρισμα. Επίσης η χρήση του πρέπει να γίνεται κάθε τρίτο κούρεμα και όχι κατ’εξακολούθηση.

Σε ποιους τύπους μαλλιών πρέπει να χρησιμοποιείται το ξυράφι;

Ο καλύτερος τύπος μαλλιών για χρήση ξυραφιού είναι τα ίσια μαλλιά με χονδρή και σκληρή τρίχα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο λεπτά μαλλιά ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε. Εάν όμως έχετε σγουρά μαλλιά… Δεν θα το συνιστούσα.

Τι μπορεί να πάει στραβά στην κοπή με ξυράφι;

Το κούρεμα με ξυράφι θέλει ιδιαίτερη εμπειρία και μεταχείριση γι’αυτό πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο κομμωτής σας μπορεί να σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χρήση ξυραφιού χωρίς όρια ή ακόμα χειρότερα η λάθος χρήση του κοντά στις ρίζες θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πραγματικά κακοκουρεμένα!

 

Related Post

7 μυστικά για να κερδίσεις έναν κομμωτή !7 μυστικά για να κερδίσεις έναν κομμωτή !

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν πορτοκάλια», αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη “πορτοκαλιών” στον κόσμο. Οι κομμωτές-τριες, αποτελούν δική τους ξεχωριστή κατηγορία. Για να βγεις ραντεβού

Μην ψαρώνεις….Μην ψαρώνεις….

Πολλές φορές βλέπουμε στο Ίντερνετ υπέροχα χρώματα μαλλιών και παθιαζόμαστε με αυτά. Ναι μπορούν να επιτευχθούν, αλλά δεν είναι πάντα αλήθεια αυτό ακριβώς που βλέπουμε. Το photoshop κάνει θαύματα και

Πως να δένεις το μαντήλι στα μαλλιά !Πως να δένεις το μαντήλι στα μαλλιά !

Αγαπώ μαντήλια, τουρμπάνια, φουλάρια και κορδέλες στα μαλλιά!! Τα τελευταία άρθρα μου είναι αφιερωμένα σε τουρμπάνια και μαντήλια μαλλιών γιατί θέλω να σας μυήσω όλες στον κόσμο του Τουρμπανιού! Φαντάζομαι