Βιογραφικό

Όπως κάθε ιστοσελίδα έτσι και η δική μου απαιτούσε ένα βιογραφικό. Τις σπουδές μου, την εμπειρία μου την οικογενειακή μου κατάσταση κλπ κλπ. Επειδή όλο αυτό το “πρέπει” όμως δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου ζήτησα από έναν εξαιρετικό άνθρωπο που με γνωρίζει προσωπικά να μου γράψει το δικό μου βιογραφικό μεταφρασμένο σε ένα γλυκό παραμύθι!

Ορίστε λοιπόν το βιογραφικό μου:

“Σε μια χώρα μαγική, στα πέρατα του κόσμου, βαθιά μέσα στο δάσος κρύβεται η Φούξια Λίμνη. Τη Λίμνη αφεντεύει η Νεράιδα Ιωάννα, που αγαπά τους ανθρώπους και την ομορφιά. Όποιος έχει την τύχη να καθρεφτιστεί στα νερά της, βλέπει το είδωλό του να αντανακλά τη λάμψη της ψυχής του. Ο θρύλος λέει πως κάποτε υπήρχε μια βασίλισσα που είχε χάσει το χαμόγελό της. Ο βασιλιάς, που την αγαπούσε πολύ, μάταια προσπαθούσε να της βρει γιατρειά. Ώσπου μια μέρα, περπατώντας οι δυο τους στο δάσος, έχασαν το δρόμο τους και βρέθηκαν στις όχθες της Λίμνης. Εντυπωσιασμένη η βασίλισσα, σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο για να θαυμάσει τα φούξια νερά. Ήταν τέτοια η έκπληξή της όταν αντίκρυσε την όμορφη αντανάκλασή της, που γλίστρησε και έπεσε μέσα στη λίμνη. Ο βασιλιάς έντρομος βούτηξε να την σώσει, όμως η βασίλισσα ξέσπασε σε γέλια και-απελευθερωμένη πια-άρχισε να κολυμπά και να παίζει με τα νερά. Όταν βγήκαν από τη Λίμνη, εμφανίστηκε η Νεράιδα και τους βοήθησε να βρουν το δρόμο του γυρισμού. Ο βασιλιάς, για να την ευχαριστήσει που έκανε ξανά τη γυναίκα του ευτυχισμένη, της χάρισε μια χρυσή χτένα. Κι από τότε, συνεχίζει ο θρύλος, όποιον χτενίσει με τη χτένα της η Νεράιδα, η όψη του αλλάζει και αποκτά για πάντα τη μορφή που του καθρέφτισε η Φούξια Λίμνη.”

 

11900080_427392754118683_3643190672771931316_nΕυχαριστώ πολύ την  συγγραφέα Μαρία Πατσιλίβα για την εξαιρετική “μετάφραση” του βιογραφικού μου! Εάν θέλετε και εσείς τη δική σας ιστορία (όποια και αν είναι αυτή) γραμμένη σαν ένα παραμύθι μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα στο maria.patsiliva@gmail.com