Έχετε λιπαρά μαλλιά; Tips για να μην χρειάζεστε λούσιμο κάθε μέρα


Έχετε λιπαρά μαλλιά; Tips για να μην χρειάζεστε λούσιμο κάθε μέρα

Τα λιπαρά μαλλιά σίγουρα δεν αποφέρουν μία εντυπωσιακή εμφάνιση και η διαδικασία να απαλλαγούμε από τη λιπαρότητα δεν είναι και η πιο διασκεδαστική!  Η λιπαρότητα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως γονίδια, κακή χρήση προϊόντων styling και σαμπουάν, ορμονικές διαταραχές κ.α. Τα λιπαρά μου μαλλιά και εγώ έχουμε χρόνια πόλεμο και παρά τη συνεχή χρήση ντεκαπάζ και βαφών αυτά επιμένουν να είναι λιπαρά και εγώ επιμένω να μην τα αντέχω. Το να λούζεστε κάθε μέρα δεν είναι λύση γιατί με το συχνό λούσιμο, απομακρύνετε το σμήγμα και το δέρμα σας έχει την εντύπωση πως δεν παράγει αρκετό με συνέπεια να εκκρίνει ακόμα περισσότερο και έτσι εντείνεται το πρόβλημα της λιπαρότητας. Παρακάτω σας παραθέτω μερικά tips που θα “ξεγελάσουν” τα μαλλιά σας και θα σας βοηθήσουν με το πρόβλημα της λιπαρότητας.

  • Πούδρα για μωρά: Αν δεν έχετε ξηρό σαμπουάν η πούδρα για μωρά είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα. Λειτουργεί εξίσου καλά όπως το ξηρό σαμπουάν και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη ποσότητα στις ρίζες των μαλλιών σας, να τρίψετε ελαφρά με τα δάχτυλά σας και να φυσήξετε με τον κρύο αέρα του σεσουάρ. Αυτό το trick θα τραβήξει τη λιπαρότητα από τα μαλλιά σας και θα σας δώσει άλλη μια μέρα περιθώριο μέχρι το επόμενο λούσιμο. Ωστόσο, αν έχετε πιο σκούρα μαλλιά, καλό θα είναι να μην το παρακάνετε γιατί τα άσπρα στίγματα στα μαλλιά σας θα θυμίζουν κάθε άλλο παρά φρεσκολουσμένα μαλλιά.
  • Ξηρό σαμπουάν: Ένα από τα αγαπημένα μου tricks είναι να χρησιμοποιώ ξηρό σαμπουάν κάθε δεύτερη μέρα ώστε να αποφεύγω το καθημερινό λούσιμο. Είναι το τέλειο τέχνασμα για να εξοικονομήσετε χρόνο από το λούσιμο και να αποφύγετε τη λάθος τεχνική του “λούζομαι κάθε μέρα γιατί έχω λιπαρά μαλλιά”!
  • Δοκιμάστε μία νέα ρουτίνα: Αν έχετε το χρόνο να αφιερώσετε σε μια νέα ρουτίνα, παρ’όλο που μπορεί να πάρει λίγες μέρες  αυτή η τεχνική είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Δοκιμάστε να λούζεστε κάθε 2η ή 3η μέρα ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι σε άθλια κατάσταση. Η λιπαρότητα στα μαλλιά λειτουργεί σαν τον μεταβολισμό του σώματός μας. Όταν αντιληφθεί το δέρμα ότι παρήγαγε αρκετό σμήγμα θα μειώσει την παραγωγή και ίσως μειωθεί η λιπαρότητα των μαλλιών σας, ενώ αν λούζεστε καθημερινά το σμήγμα θα παράγεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αντίστοιχα με τον μεταβολισμό, όταν δεν τρέφεστε σωστά ο οργανισμός αποθηκεύει αυτομάτως λίπος και έτσι ενώ δεν τρώτε δεν χάνετε κιλά.
  • Αλόη:Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδυάσει την αλόη με τα εγκαύματα. Οι χρήσεις της αλόης είναι πάρα πολλές και μία από αυτές είναι ότι αφαιρεί την λιπαρότητα από τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιήστε το gel της αλόης αντί για σαμπουάν και εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα αλλά και το πόσο πιο υγιή θα είναι τα μαλλιά σας με αυτή την εναλλακτική μέθοδο.
  • Αποφύγετε να πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας: Τα δάχτυλά μας έχουν λιπαρότητα την οποία όταν χαϊδεύουμε ή πιάνουμε συνεχώς τα μαλλιά μας τη μεταφέρουμε σε αυτά!λιπαρα μαλλια
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα που δεν βαραίνουν τα μαλλιά σας και δεν τα λαδώνουν ακόμα περισσότερο: Μία πολύ καλή επιλογή για πριν το ίσιωμα είναι το GHD straight & smooth spray που βοηθάει στο ίσιωμα, προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα και τα αφήνει λεία και απαλά χωρίς να τα βαραίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ; Έφτασε σιγά σιγά το πολυπόθητο καλοκαίρι και ξεκινήσαμε να ετοιμαζόμαστε για τα πρώτα μπάνια, τις καλοκαιρινές αγορές, και τον προγραμματισμό των διακοπών.