Έχετε λιπαρά μαλλιά; Υπάρχει λύση!


Έχετε λιπαρά μαλλιά; Υπάρχει λύση!

Τα λιπαρά μαλλιά ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό γυναικών και δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους αφού πρέπει να λούζονται συνεχώς για να μην φαίνονται “βρόμικα” τα μαλλιά τους. Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη λιπαρότητα και να βελτιώσετε την όψη των μαλλιών σας.

Βήμα 1: Λούζετε τα μαλλιά σας συχνά, αλλά όχι κάθε μέρα. Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί τα έλαια πολύ γρήγορα, ενθαρρύνοντάς τα να επανέλθουν ακόμη πιο έντονα για να αντισταθμίσουν την απώλεια. Αν έχετε φυσικά λιπαρά μαλλιά, συνιστάται να λούζεστε κάθε 2-3 ημέρες.

Βήμα 2: Να είστε προσεκτικοί με τα conditioner. Αποφύγετε τη χρήση τους στη ρίζα, διότι αυτό το μέρος της τρίχας είναι ήδη ενυδατωμένο από τα φυσικά έλαια (λίπος) που παράγονται. Το conditioner χρησιμοποιείται για να ενυδατώσει τα μαλλιά οπότε φροντίστε η χρήση του να περιορίζεται στις άκρες των μαλλιών.

Βήμα 3: Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά διότι βαραίνουν τα μαλλιά σας και επιταχύνουν την έκκριση ελαίων(λιπαρότητα) από την τρίχα. Μείνετε μακριά από προϊόντα που υπόσχονται λάμψη , διότι αυτά θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά, ενώ δεν είναι!

Βήμα 4: Βουρτσίστε μόνο όσο χρειάζεται για να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας και να απομακρύνετε τις νεκρές τρίχες. Μην το παρακάνετε με το βούρτσισμα και μην πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά με τα χέρια σας διότι δίνετε το ερέθισμα στους θύλακες της τρίχας για πιο γρήγορη παραγωγή ελαίων.

Βήμα 5: Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια κλείστε τους θύλακες της τρίχας ρίχνοντας κρύο νερό και ταυτόχρονα προσθέτοντας λάμψη. Δοκιμάστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αναμειγνύοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σε 200 ml νερό. Μην φοβάστε! Η μυρωδιά φεύγει μόλις τα μαλλιά στεγνώσουν.

Βήμα 6:  Χρησιμοποιήστε πούδρα για μωρά και τρίψτε λίγο τις ρίζες των μαλλιών σας όταν πρέπει να βγείτε έξω βιαστικά και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε. Η πούδρα θα απορροφήσει τη λιπαρότητα και τα μαλλιά σας δεν θα φαίνονται τόσο λιπαρά. Μην βάλετε υπερβολική ποσότητα όμως και τα μαλλιά σας φαίνονται άσπρα!

Βήμα 7: Κάντε μπούκλες! Με φυσικό τρόπο η με μία φόρμα προσπαθήστε να έχετε τα μαλλιά σας μπούκλες γιατί η λιπαρότητα στη ρίζα δεν φαίνεται τόσο όσο στα ίσια μαλλιά.

Βήμα 8: Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι αποφύγετε την επαφή με τις ρίζες των μαλλιών. Η θερμότητα προκαλεί μεγαλύτερη έκκριση ελαίων άρα κρατώντας το πιστολάκι κοντά στη ρίζα με το που στεγνώσετε τα μαλλιά σας θα έχουν ήδη “λαδώσει” ξανά.

 

images

Related Post

Απαλλαγείτε από το φριζάρισμα των μαλλιών σε 15′Απαλλαγείτε από το φριζάρισμα των μαλλιών σε 15′

Απαλλαγείτε από το φριζάρισμα των μαλλιών σε 15′ Οι βροχές που έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους εκτός από το να μας ρίχνουν την διάθεση συμβάλλουν και στην

Εγκυμοσύνη και βαφές μαλλιών – Γράφει ο Δρ ΧριστόπουλοςΕγκυμοσύνη και βαφές μαλλιών – Γράφει ο Δρ Χριστόπουλος

Εγκυμοσύνη και βαφές μαλλιών Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις των εγκύων προς το γυναικολόγο, σχετίζεται με το αν επιτρέπεται να βάψουν τα μαλλιά τους. Υπολογίζεται ότι οι βαφές των