Θέλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή ; Διεκδίκησέ τη!


Θέλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή ; Διεκδίκησε τη!

Όχι, σε αυτό το άρθρο δεν θα βρεις κάποιο κουμπάκι που να λέει “πάτησε εδώ για να πάρεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή“. Σε αυτό το άρθρο θα καταλάβεις και ίσως ταυτιστείς με τον πόνο των χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα όμως το νομικό καθεστώς τους το απαγορεύει.

Ήθελες από μικρός να γίνεις κομμωτής. Να μεταμορφώνεις τους ανθρώπους και να περιμένεις την μεγαλύτερη αμοιβή όταν απλά χαμογελούν με το αποτέλεσμα! Ξεκίνησες λοιπόν να σπουδάζεις σε μια ιδιωτική σχολή πλάι σε καταξιωμένους κομμωτές για να αντλήσεις όση περισσότερη γνώση μπορείς.

Έκανες δύο δουλειές ταυτόχρονα για να μπορείς να πληρώσεις τη σχολή σου και να ανταπεξέλθεις και στην καθημερινότητά σου. Πάλεψες να μάθεις χημεία, προσωπομετρία, γεωμετρικά σχέδια, να ξεχωρίσεις και να κατανοήσεις  τις 90 μοίρες και άλλα πολλά για να φτάσεις στην πολυπόθητη μέρα της αποφοίτησης. Πέρασε ένας χρόνος και βγήκες από τη σχολή έτοιμος να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

Έψαχνες μανιωδώς για δουλειά άλλες φορές μάταια άλλες όμως απέδωσαν και τελικά προσλήφθηκες. Πέρασαν τρία χρόνια κούρασης μα και ευτυχίας μιας και εργαζόσουν πάνω σε αυτό που τόσο πολύ αγαπάς. Ταυτόχρονα παρακολουθούσες όσα σεμινάρια ήξερες ότι πραγματοποιούνταν για να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις καλύτερος σε αυτό που αγαπάς.  Έρχεται λοιπόν η ώρα να ολοκληρώσεις τον στόχο σου. Να φτάσεις στην δική σου Ιθάκη και ξεκινάς να ονειρεύεσαι το δικό σου κομμωτήριο.

Και κάπως έτσι ξεκινάς τις διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Και εδώ χάνεται το χαμόγελο, κόβονται τα πόδια και γκρεμίζονται τα όνειρα. Γιατί εσύ που πλήρωσες τόσες χιλιάδες ευρώ σε μια ιδιωτική σχολή και σε αμέτρητα σεμινάρια, δεν έχεις το δικαίωμα να ανοίξεις κομμωτήριο.

Δεν έχεις καν το δικαίωμα να πιστοποιηθείς για ακόμα μια φορά γιαυτό. Αμέτρητα τηλεφωνήματα και emails στον ΕΟΠΠΕΠ, στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ομοσπονδίες, στο Δήμο της περιοχής σου και σε κάθε υπηρεσία που μπορεί ίσως κάπως να σε βοηθήσει καταλήγουν στο κενό.

Έχεις μείνει με ένα πτυχίο στο χέρι που αξίζει λιγότερο από το χαρτί τουαλέτας, έχεις ξοδέψει όλα σου τα χρήματα σε εκπαιδεύσεις και δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς. Αν λοιπόν δεν δράσεις , αν δεν ζητήσεις εξηγήσεις, αν δεν πιέσεις τους φορείς και δεν ιδρώσεις για να κατακτήσεις αυτό που πραγματικά ονειρεύτηκες τότε δυστυχώς δεν θα αλλάξει τίποτα.

Γιατί η κάθε μάχη κερδίζεται μόνο όταν είσαι έτοιμος και ικανός να πολεμήσεις! Όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι “τα αγαθά κόποις κτώνται”. Γιαυτό μην τα παρατάς. Χτύπα όσες περισσότερες πόρτες μπορείς και διεκδίκησε αυτό που πραγματικά σου αξίζει!

 

Υ.Γ: Αυτό το άρθρο γράφτηκε για να δώσει την ελπίδα και το κουράγιο σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν δώσει μάχες για να αποκτήσουν την πολυπόθητη “άδεια ασκήσεως επαγγέλματος” και να βοηθήσει και άλλους τόσους να κινητοποιηθούν και να μπορέσουν να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Σεμινάριο εξειδίκευσης Barber – HairMod ΠάτραΣεμινάριο εξειδίκευσης Barber – HairMod Πάτρα

Σεμινάριο εξειδίκευσης Barber – HairMod Πάτρα H Hairmod σε συνεργασία με τον Ivan Cutter, διοργανώνουν ένα μοναδικό σεμινάριο barber γεμάτο εκπλήξεις στην Πάτρα στις 4 Νοεμβρίου. Το σεμινάριο αφορά: Επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν

Η Κρυσταλλία μιλάει στο Xtenismata.Gr για τα μαλλιά τηςΗ Κρυσταλλία μιλάει στο Xtenismata.Gr για τα μαλλιά της

Το Xtenismata.Gr εγκαινιάζει την καινούργια κατηγορία “ShowBiz” στην οποία θα φιλοξενούμε συνεντεύξεις γυναικών που απασχολούν την καθημερινότητά μας καθώς και νέα που αφορούν τα μαλλιά των διασήμων. Την πρώτη συνέντευξη